Apa itu Booking RM1 dan Instalment 24x?

Semasa anda checkout di website, anda akan dapati ada 1 cara bayaran iaitu Interest FREE 24x Instalment 


bayar-alivepay

 

Apa itu Interest FREE 24x Instalment?

Instalment FREE 24x ini ialah sistem bayaran ansuran melalui AUTO-DEBIT secara bulanan yang diuruskan terus dari akaun bank anda secara automatik. 


Kenapa anda perlu pilih bayaran ini?

Anda boleh pilih Instalment FREE 24x ini jika anda rasa anda ingin bayar secara bulanan dan jimatkan belanja bulanan anda. 

Sebagai contoh, anda ambil Pakej Photo+Video+Kad RM2935 dan anda buat instalment selama 24x bulan, jadi bayaran secara bulanan hanya RM122 sahaja.

Photo + Video + Kad Pakej Digital Brochure


Ada interest ke yang anda perlu bayar?

Tidak. FREE interest


Bolehkah anda batalkan bayaran instalment? 

Anda boleh membatalkan tempahan, tetapi tiada pulangan tunai akan dilakukan. Semua nilai belian anda akan ditukarkan kepada Store Credit atau Voucher yang boleh digunakan untuk membeli produk di rangkaian Nikahsatu

 

Adakah saya perlu bayar habis sebelum/selepas majlis saya?

Semua instalment perlu dibuat bayaran penuh 1-2 bulan sebelum tarikh majlis. Ini kerana untuk memudahkan proses courier dan lain-lain. Sebagai contoh jika majlis anda June 2021 dan instalment bermula December 2020, anda perlu bayar instalment dari December 2020 - April 2021.

 

Bagaimana kalau saya nak bayar kurang dari 24x bayaran? Di website ada 24x sahaja.

Okay jangan risau. Anda boleh checkout dahulu seperti biasa dengan ikuti cara dibawah. Selepas tempahan, seorang Client Support akan assist tempahan anda, Client Support akan bantu adjustkan berapa kali bayaran yang anda perlu bayar setiap bulan. 

 


Okay, macam mana cara saya nak pilih bayaran Instalment?

1. Semasa checkout apa-apa pakej/item di nikahsatu.com, di Checkout pilih 

bayar-alivepay

2. Masukkan NRIC(IC Number) dan pilihan perbankan anda. Klik Proceed to Pay.

3. Anda akan dibawa ke platform online banking anda untuk buat bayaran proses RM1.

4. Kami mengambil masa 2-4 hari untuk mengesahkan Auto Debit dengan bank anda. Selepas di sahkan, bayaran pertama akan di kreditkan dari akaun anda. 

5. Seterusnya, pada setiap 1hb setiap bulan. Auto Debit akan berjalan. Sila pastikan nilai ansuran anda tersedia di akaun sebelum 1hb setiap bulan 


Anda boleh hubungi Helpdesk kami dibawah untuk penerangan/inquiries mengenai Instalment ini. Jika anda rasakan proses di website agak mengelirukan, anda klik butang Whatsapp dibawah & Helpdesk akan bantu anda buat proses belian secara manual :)

whatsapp us-01